Kerro kaverille -mainonta on päässyt puhelimeen
05.04.2006 22:48 (Päivitetty: 13.11. 10:59)

Sähköpostimainonta on ilmaista, mutta tekstiviestien lähettäminen maksaa ja tekstiviestimainontakin on kiellettyä, ilman vastaanottajan henkilökohtaisesti antamaa lupaa. Directa on kehittänyt tekstiviestimarkkinoinnin ongelmiin loistavan ja Internet-mainonnasta kopioidun ratkaisun. Kerro kaverille!

Tee kavereillesi palvelus ja suosittele heille NERO:a! Jokaisella palveluksella parannat myös mahdollisuuksiasi voittaa uuden ***** matkapuhelimen huippuominaisuuksilla.
Nero on Directan jakama, puhelimeen asennettava numerohakusovellus, jossa on mukana "kerro kaverille" -ominaisuus, jolla voi osallistua kilpailuun siitä kuka on markkinoinut sovellusta omaan laskuunsa eniten:
Viikoittainen voittaja on henkilö, jonka lataamalla NERO-mobiilisovelluksella on sovelluksesta löytyvällä 'Suosittele sovellusta' -toiminnolla lähetetty suurin määrä suositteluviestejä voimassa oleviin suomalaisiin matkapuhelinnumeroihin viikon aikana.
Kilpailun mainonnasta ja säännöistä ei mitenkään ilmene mitä "suositteleminen" maksaa, mutta tapahtui se sitten tekstiviestillä tai gprs-yhteyden yli, on se joka tapauksessa maksullista. Tämän lisäksi kerätään ns. opt-in kaverilta eli täysin oikeudettomasti, eikä mistään ilmene miten kerättyjä yhteystietoja eli puhelinnumeroita käytetään ja säilytetään.

Tuota sovellusta pitäisi testata, nähdäkseen millaista roskaa se lähettää ja mistä numerosta. En kuitenkaan viitsisi antaa omaa numeroani Directalle, jotta voivat lähetellä roskaviestejä siihen.

Jos joku on testannut tuota, niin voisi kertoa millaisen viestin se lähettää ja tuleeko se "suosittelijan" omasta numerosta vai jostain muusta ja mistä.

Tämä nyt vaan ei käy. Siispä turvaudutaan ilmaiseen tapaan kertoa, että emme pidä tästä markkinointitavasta ja lähetämme sähköpostia tutuksi käyneeseen tapaan:

  1. Directan toimitusjohtaja Ville Komppa (Tää jätkä ei halua, että sen etunimi.sukunimi@020300200.com muotoinen sähköpostiosoite näkyy täällä, mutta siellä on ja pysyy)
  2. Directan myyntijohtaja Tommi Manninen (puhelinnumero, etunimi.sukunimi@020300200.com)
  3. Directan yhteyspäällikkö Oki Tåg (etunimi.sukunimi@020300200.com)
  4. 10 tuntemaasi kansanedustajaa
  5. kuluttajaviraston ylijohtaja ja kuluttaja-asiamies Marita Wilska (etunimi.sukunimi@kuluttajavirasto.fi)
  6. tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio (0405207068, etunimi.sukunimi@om.fi)

Älä ryhdy roskapostittajaksi, vaan kerro Directalle ja viranomaisille mielipiteesi roskatekstiviestikampanjasta!

Aiempia roskapostikampanjoihin liittyviä kirjoituksia:

Lisäys 06.04.06 klo 21: Directan mukaan he maksavat suositteluviestin, joten palvelun käyttäjän maksettavaksi jäävät vain datayhteyden yhteysmaksut. Directa väittää, että suositteluviestit ovat "yksityishenkilöiden välistä viestintää", vaikka he lähettävät viestin ja määrittelevät myös sen sisällön. Ainoa mihin yksityishenkilö liittyy on lähetettävän viestin vastaanottajan numeron saaminen, jotta sitä voidaann sitten käyttää oikeudettomasti kaupalliseen markkinointiviestintään.

Kokeilin itse palvelua S80-alustan puhelimella ja sain numerosta 16369 viestin

<lähettäjä> suosittelee Suomen halvinta numeropalvelua: Directa NEROa. Saat pian latausviestin. Varmista, että datayhteytesi on muotoa 'Internet'. Info 020300200.com
Itse en kyllä mitenkään pysty mieltämään että tuollainen viesti on kahden kaverin välistä viestintää, kun viestin lähettäjä on yritys ja viestin sisältökin on täysin lähettäjän määrittelemä. Lähettäjän numero kuuluu yritykselle nimeltä Mind on move Oy, Henry Fordin katu 6, Helsinki. Mind on move kuuluu Satama-konserniin. Suositteluviestiä todellakin seuraa latauslinkki ja jään mielenkiinnolla odottamaan mitä muuta samasta numerosta vielä tulee. Minähän en ole antanut lupaa noiden lähettämiseen.

Mietin, että pitäisiköhän suositella tuota NEROa myös tietosuojavaltuutetulle.

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?