Taivas vastaa kun sille huudetaan
23.03.2006 22:55

Taivas asettui puolustamaan toteuttamaansa Elisan roskapostikampanjaa. Kun ei heidän roskapostikampanjankaan, niin tuskin saamani viestinkään sitten on "artikkelini arvoinen asia". Pidätän kuitenkin edelleen itselläni oikeuden päättää siitä mikä on sen arvoinen asia että kirjoitan siitä ja mikä ei. Useimmat asiat eivät kuitenkaan ole.

Saamassani viestissä puolustellaan että kyseessä ei olisi lainkaan roskapostitus.

Mielestäni roskapostiksi ei voi määritellä kaverin lähettämää sähköpostia joita lähetetään yleensä siksi että oletetaan että vastaanottava taho olisi siitä kiinnostunut. On typerää rinnastaa näitä kahta asiaa koska mikään automatisoitu koneisto ei niitä lähetä.

Ainakaan minun ystäväpiiriini ei kuulu tämän nimistä lähettäjää:

From: "Tehotuho Oy" <no-reply@tehotuho.fi>

Mainontaa tietääkseni tehdään pääasiassa kahdesta syystä. Joko siksi että oletetaan jonkun olevan kiinnostunut mainostettavasta asiasta tai oletetaan että mainonnalla saadaan synnytettyä kiinnostusta. Automatisoiduksi koneistoksi voidaan kyllä mieltää osoitteessa http://www.tehotuho.fi/mail/send.php ollut php-koodi, joka lähetti vakiomuotoisen mainosviestin annettuun osoitteeseen.

Mennyt aikamuoto siksi, että ns. ilmianto on poistettu kampanjasta eli ilmeisesti joku muukin on kokenut kampanjan roskapostitukseksi tai muuten tullut siihen tulokseen, että se ei ole Elisan imagolle hyväksi.

Loistavien perusteluiden sarjaan voidaan liittää seuraava:

Toimimme markkinointi yhteisön yleisesti sovittujen pelisääntöjen puitteissa.

Samoilla perusteilla voisin jatkaa musiikin, elokuvien ja tv-sarjojen lataamisesta verkosta, koska Internet-yhteisö on yhteisesti sopinut aiemminkin tekevänsä näin, olkoonkin että toiminta ei ole laillista, ottamatta kantaa tehotuho-kampanjan laillisuuteen kantaa. Se nyt vaan ei toimi niin, että jos jokin yhteisö yhteisesti sopii, niin mikä tahansa on sallittua.

Taivas kertoi minulle myös että "Tottakai meillä on intresseissä lisätä kiinnostusta tekemiämme kampanjoita kohtaan mutta mielestäni toimimme hyvien tapojen mukaisesti." Ihmettelisinkin mikä olisi sellainen markkinointikampanja, jonka tarkoitus ei olisi lisätä kiinnostusta ja toisaalta olisi varsin moraalitonta toimia omasta mielestäänkin hyvin tapojen vastaisesti. Oma mielipide ei vaan aina välttämättä ole sama kuin joidenkin toisten mielipide. Minäkin olen esittänyt vain oman mielipiteeni, joskin tein sen julkisesti. Olen ymmärtänyt, että sen seurauksena varsin moni muukin on esittänyt mielipiteensä asiasta. Ainakin osa heistä on ollut kanssani samoilla linjoilla.

Kuulin myös mainostavani blogissani roskapostittajia. Se on varsin ikävää, mutta oletan väitteen liittyvän jotenkin noihin Google-mainoksiin, jotka ovat sivuilla tutkimusaineistona. Niistä on tarkoitus kirjoittaa myöhemmin jonkinlaista jutun tynkää muidenkin ihmeteltäväksi.

Elisan omien palveluiden käyttöehdoissa on muuten mielenkiintoisia ja asiaan sopivia kohtia. Vastaavat löytyvät käytännössä jokaisen operaattorin liittymäsopimusten ehdoista, joten Elisan omistaman Saunalahden sopimuksista oletan löytyvät aivan vastaavat. Saunalahti liittyy asiaan siten, että Taivas on hankkinut bittinsä heiltä.

Käyttäjä EI saa käyttää palveluita lainvastaisiin tai hyvän tavan vastaisiin tarkoituksiin kuten esimerkiksi:
  • roskapostin, ketjukirjeiden, viestien, sähköpostimassalähetysten (spamming) lähettämiseen tai muihin vastaaviin monistamistarkoituksiin,
  • käyttää väärää henkilöllisyyttä tai väärää sähköpostiosoitetta tai muutoin antaa harhaanjohtavaa tietoa käyttäjän henkilöllisyydestä tai viestin alkuperästä
  • ...

Toivottavasti se on ollut Elisa, joka on laittanut tuolle roskaamiselle stopin. Ehkä osansa on ollut niillä tähän mennessä 2 697 eri kävijällä, jotka ovat lukeneet tuon alkuperäisen kirjoitukseni asiasta.

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?