Lähettääkö kaverisi roskapostia?
19.10.2005 14:16 (Päivitetty: 19.10. 18:33)

Kotimainen roskapostitus on alkanut nostaa päätään, kun joidenkin mainostoimistojen koko toimintaidea perustuu sähköpostitse toteutettaviin mainoskampanjoihin. Kampanjoiden idea on saada mainostajan nykyiset asiakkaat antamaan mainostajalle kavereidensa sähköpostiosoite tai muu yhteystieto, johon sitten lähetetään mainoksia. Tällainen toimintatapa ei välttämättä ole laillista, kun kavereilta ei kysytä suostumuista mainontaan.

Mainostoimistot yrittävät kiertää säännöksiä teettämällä mainosten lähettämisen asiakkaallaan, esimerkiksi laittamalla tämän lähettämään viestin kaverille, jonkin www-sivulla olevan lomakkeen avulla ja lisäämällä jokaiseen viestiin mainoksen. Operaattorit ovat kuitenkin mieltäneet viestien todelliseksi lähettäjäksi mainostajan ja pitävät tällaista toimintaa lainsäädännön ja sopimusehtojen vastaisena roskapostituksena.

Pahimmillaan tämä toimintatapa on silloin kun uusi toimija pyrkii markkinoille tia mainostajalla ei ole asiakastietoja lainkaan. Viimeisimpiä esimerkkejä on RealSNACKS -sipsien mainostaminen roskapostikampanjalla, joka lopetettiin hyvin nopeasti Internet-palveluntarjoajan pyynnöstä. Muutaman päivän kampanja oli "tauolla" ja palasi uusittuna, tullakseen jälleen lopetetuksi palveluntarjoajan pyynnöstä.

Nyt sipsien mainostaja on vaihtanut Internet-palvelun tarjoajaa ja jäämme seuraamaan sipsikampanjan jatkoa...

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?