Elisa lähettää roskapostia
14.03.2006 21:42 (Päivitetty: 06.04. 21:24)

"Kerro kaverille" "Ilmianna kaveri" "Lähetä ystävällesi"

Kaikki nämä ovat yritysten tapoja kiertää kaupallisen mainospostin lähetyskieltoa sellaisille yksityishenkilöille, jotka eivät ole antaneet tähän suostumusta. Ihan kun teleoperaattoreilla ei itsellään olisi jos riittävästi harmia roskapostista ja sen näkymisestä asiakkaille. Nyt Elisa on lähtenyt mukaan roskapostikampanjointiin mainitulla teemalla.

Mainostustapana tämä on varmasti halpa, kuten roskaposti yleensä. Tällaisista tapauksista tarvitaan nyt ehdottomasti ennakkotapaus ja vaikka oikeuden päätös, joka määrittelisi tällä tavalla lähetetyt viestit mainostavan yrityksen lähettämiksi roskaposteiksi ja siten kielletyiksi. Kuluttajaviranomaisen määrittelemä valitustie on niin monimutkainen edellyttäen kirjallista valitusta, sekä sitä että itse on joutunut kyseisen mainostuksen kohteeksi, että en jaksa vaivautua. Sen sijaan mieleen tulee huomattavasti helpompiakin vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Tässä tapauksessa viestin sisältöön ei pysty vaikuttamaan kuin lähettäjän nimen osalta. Itse viesti näyttää seuraavalta:

From: "Tehotuho Oy" <no-reply@tehotuho.fi>
Subject: Sinut on ilmiannettu
To: Hannu.Laakso@elisa.fi
Message-Id: <20060314192205.0E2FA5F@mail.taivas.com>
Date: Tue, 14 Mar 2006 21:22:04 +0200 (EET)

Ystäväsi Roskapostin vastustaja on ilmiantanut sinut yrityksellemme.

Saamamme tiedon mukaan käytössäsi on ikiaikaisen vanha kännykkä. Eikä se enää käy päinsä.

Pyydämme sinua ystävällisesti siirtymään osoitteeseen www.tehotuho.fi

Kunnioittavasti,
Tehotuho Oy

Kampanjassahan ei luonnollisesti mainita mitään siitä mihin kerättyjä osoitetietoja käytetään eikä viestin vastaanottajalle kerrota lainkaan mistä osoite on saatu. Lisäksi lähettäjänä esitetään Tehotuho Oy ja kampanjan on toteuttanut laillisen ja laittoman rajamailla mainostamisessa ennenkin kunnostautunut Taivas. Sähköpostiviestin lähettäjäyritystä Tehotuho Oy ei ole olemassakaan ja verkkotunnuksen tehotuho.fi on rekisteröinyt Taivas Ego Oy. Ilmeisesti se on ok, että esiintyy olemattoman yrityksen nimissä, vai?

Mielestäni asianomaiset viranomaiset voisivat seurata itsekin mitä alalla tapahtuu ja puuttua toimintaan. Sitä odotellessa suosittelen masinoitua kampanjaa ja ilmiantamaan

  1. Elisan ulkoinen viestintä (Ulkoinen.Viestinta@elisa.fi)
  2. Elisan markkinointijohtaja Hannu Laakso (Hannu.Laakso@elisa.fi)
  3. Taivas-yhtiöiden toimitusjohtaja Jussi Nurmio (Jussi.Nurmio@taivas.com)
  4. 10 tuntemaasi kansanedustajaa tähän kampanjaan
  5. kuluttajaviraston ylijohtaja ja kuluttaja-asiamies Marita Wilska (marita.wilska@kuluttajavirasto.fi)
  6. tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion (reijo.aarnio@om.fi)

En kehota ryhtymään roskapostittajaksi, vaan osallistumaan Elisan mainoskampanjaan. Lisäksi voit kertoa oman näkemyksesi kampanjasta samoille henkilöille myös itse lähettämälläsi sähköpostilla.

Lisätty 06.04.06 klo 21: Muualla verkossa

Digitoday: Elisa peruutti netin kaverikampanjan

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?