Finnet kasvatti postilaatikoiden kokoa
19.04.2006 19:50

Kiitos lukijoille vinkistä, kun itse ei ehdi kaikkea seuraamaan ;-)

Finnet on kasvattanut dna Internet- ja dna Laajakaista-asiakkaidensa sähköpostilaatikoiden kokoa entisestä 10 megatavusta 100 megatavuun. Lisäksi asiakkaat voivat ostaa postilaatikkoon lisätilaa aiempien 10 megatavun lisätilojen sijaan, 100 megatavun paloissa. Lisätilasta perittävä hinta on säilynyt samana, joskin samalla rahalla saa nyt 10 kertaisen määrän kapasiteettia postilaatikkoonsa.

On hienoa havaita positiivista kehitystä, vaikka Finnetin kehitys muuten on lähinnä polkenut paikallaan tai osoittanut taantumista. Yksi hyvä esimerkki on vuoden 2000 syksyn IMP-ohjelmistoversioon perustuva dna Internetin webmail, joka on täynnä haavoittuvuuksia. Palvelun käyttö voi vaarantaa käyttäjän tietoturva ja yksityisyyden, mutta samanaikaisesti koko palvelun olemassaolo vaarantaa koko dna Internetin postipalveluiden tietoturvan. Yksinkertaisella Google-haulla löytyy lukuisia haavoittuvuuksia, joita tuossa palvelussa voi soveltaa sellaisenaan.

Finnetin uusi dna Webmail on ollut koekäytössä jo kuukausia, ilman merkkejä suuremmista muutoksista palvelussa. Joiden käytettävyysongelmien ja ärsyttävyyksien lisäksi palvelussa ei olekaan muita suurempia puutteita kuin, ettei sieltä voi lainkaan lähettää sähköpostia. Tai voi, mutta suuressa osassa tapauksista viesti tulee takaisin, koska lähettäjän osoitteena on jotain sellaista, mitä ei ole olemassa.

Uuden webmailin ehdottomasti paras ominaisuus on kuitenkin se, etteivät kaikki vanhan palvelun IMP-ohjelmiston tunnetut haavoittuvuudet toimi siellä. Itseasiassa testattaessa yksikään niistä ei toiminut. Varmasti tästä uuden webmailin CommuniGatePro/5.0.9 -ohjelmistostakin löytyy omat ongelmansa, mikäli sen päivittäminen lyödään laimin, kuten vanhan webmailin osalta on tehty.

Kaiken kaikkiaan dna Internetin sähköpostipalveluiden toiminta on ollut ainakin ulospäin näkyvästi stabiloitumaanpäin. En sitten tiedä johtuuko se oikeasti toimivuuden parantumisesta vai tiedotuksen vähenemisestä, kun itse en vakituisesti käytä näitä operaattoreiden tarjoamia palveluita.

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?