Mafiaryhmä

Rivit rakoilevat
23.08.2006 23:39

Sensuuri
11.08.2006 21:51

YT-viikko on joka viikko
01.08.2006 16:54

Olemassaolon tarkoitus
24.07.2006 07:40

Ehdoton hiljaisuus
18.07.2006 13:13

Brändien taistelu
12.07.2006 13:58

Voiman pimeä puoli
07.07.2006 12:42

Oman edun tavoittelua
07.07.2006 01:48

Jatkuvaa riitelyä
30.06.2006 11:18

Poliittista populismia
25.06.2006 23:47

Ensivaikutelma
21.06.2006 23:22

 
Rivit rakoilevat
23.08.2006 23:39


Rivit rakoilevat ja Ryhmä osoittaa pahasti hajoamisen merkkejä. Kaikki kuitenkin tietävät, että Mafiasta ei voi erota. Mafiamaisin ottein Ryhmä on saanut pidettyä kaikki pienimmät osastonsa ruodussa. Vain Helsingin ja Turun paikallisosastot ovat olleet aikanaan niin vahvoja, että ovat pystyneet eroamaan ryhmästä. Ryhmä on sen jälkeen käynyt taisteluja Turun alueen herruudesta ja saavuttanut alueella jonkinlaisen stabiilin olotilan Surinan mafiaperheen kanssa. Vai onko?

Helsingin paikallisosasto on irtautumisensa jälkeen käynyt taistelua Ryhmää vastaan jo vuosikymmenen ajan. Taisteluiden tuloksena itsenäinen PYH on levittäytynyt laajemmalle, pyrkimyksenään saada herruus koko Manner-Suomen alueella. Vastavuoroisesti Ryhmä on pyrkinyt Helsingin alueelle, heikoin tuloksin. Se joutui juuri keväällä 2006 myymään viimeisimmän yrityksensä Hämeenlinnalaiseen omistukseen, sekä lisäksi Helsingissä harjoittamaansa silmänlumeliiketoimintaa paikalliselle pienelle huijarijärjestölle.

Tanskalaista kiilaa perheen sisälle

Mikään ei ole todennäköisempää, kuin se että joku ennemmin tai myöhemmin yrittää tehdä vallankaappauksen mafiaperheen sisällä. Näin tapahtuu myös ryhmässä jatkuvasti. Yleensä kuitenkin äärimmäisen huonolla menestyksellä. Vuoden 2006 aikana maa on kuitenkin järissyt enemmän kuin ehkä koskaan Ryhmän olemassaolon historiassa.

Talvella osa Ryhmän paikallisosastoista lyöttäytyi yhteen suuren tanskalaisen valloittajan kanssa. Tavoitteista ei oikein ottanut selvää, muutoin kuin tanskalaisen, Harald Hirmuisen, osalta. Heidän tavoitteensa on saa hallintaansa myös Suomi ja suomalainen telemafia.

Julkisesti on ilmaistu tavoitteena taloudelliset säästöt ja hyödyt yhteistyöstä. Todellisuus tässä irtolaisryhmässä on kuitenkin sellainen, että oman itsenäisen tulevaisuuden on nähty olevan mahdoton ja osakkeitaan voi parantaa vain liittoutumalla. Riippumatta siitä, vaikka liittolainen olisi entinen vihollinen. Todellisuudessa irtolaiset tavoittelevat yhdistymistä tai ostetuksi tulemista, mikä Ryhmän omistajien perinteisillä ehdoilla näyttää vähiten todennäköiseltä vaihtoehdosta maailmassa.

Mafiaryhmä omistaa osastojaan ristiin

Mafiaryhmä on pyrkinyt suojautumaan valloittajilta massiivisella ristiinomistuksella, jossa paikallisosastot omistavat ristiin toisiaan. Tätä suojatointa on vahvistettu entisestää aina, kun jokin tai jotkut Ryhmän osastoista ovat tavoitelleet muiden mielestä liian suurta itsenäisyyttä tai liittoutumista kilpailevan ryhmittymän kanssa.

Kuten on tullut todettua, on Ryhmän monen paikallisosaston ainoa tarkoitus työllistää ja estää seudun asukkaiden rahoja ja työpaikkoja valumasta muualle. Omistuspohjan ollessa suuresti julkisyhteisövetoinen, tätä tarkoitusta tuskin halutaan muuttaa siinäkään tapauksessa, että joku tulisi ostamaan Ryhmää tai sen jotain paikallisosasto. Se toki tulee muistaa, että poliitikko on uskollinen äänestäjilleen vain vaalikauden lopussa, ennen seuraavia vaaleja. Siinä välillä voi tehdä melkein mitä tahansa ja jos on päättynyt luopua julkisen vallan käytöstä, on aivan sama miten niiden julkisten omistusten ja suojatyöpaikkojen käy.

Ryhmä on selviytymisen mestari

Vaikka Ryhmä onkin, ulkoisista tunnusmerkeistä päätelleen, matkalla kohti vääjäämätöntä loppua, on se aina ollut mestari selviytymään. Se on aina onnistunut kääntämään tappionsa tavalla tai toisella omaksi edukseen.

Tulevaisuuden Ryhmä on joukko mobiileja virtuaalioperaattoreita, jotka toimivat omissa paikallisissa ja Ryhmän muiden osastojen omistamissa verkoissa joko täysin ilman valtakunnallista osastoa tai hyvin pienen sellaisen kanssa. Internet- ja kaapeli-tv-palveluiden kanssa Ryhmä on jo saavuttanut tämän tavoitetilan, jossa omaa valtakunnallista henkilöstöä on yhden käden sormilla laskettava määrä. Kun tämä malli on saatu toimimaan näissä toiminnoissa, ei mikään estä jatkamasta samalla hyväksi todetulla tiellä loppuun asti.

Tämä toimintamalli on kuitenkin vain viivytystaistelua, odoteltaessa vääjäämätöntä loppua. Joko konkurssia tai ostajaa. Ehkä ensin mainitun uhatessa vain ottajaa. Ryhmä on kuitenkin aina ollut hyvä viivytystaisteluissa. Tätäkin taistelua se saattaa käydä vielä helposti kymmenen tai kaksi kymmentä vuotta. Vain aika näyttää milloin Ryhmän tarinan voidaan sanoa olevan päätöksessä.

Suuret vetäytyvät kuoreensa

Samalla kun pienet paikallisosasto taistelevat kaapatuksi tuloa vastaan ja pyrkivät liittoutumaan Ryhmän ulkopuolisten kanssa, ovat suuret osastot vetäytyneet kuoreensa. ne kuvittelevat olevansa niin vahvoja ja omavaraisia, että ne voivat vetäytyä kilpikonnapuolustukseen ja paeta vääjäämätöntä kohtaloaan siten. Aluksi tämäkin tapa voi toimia, mutta sen verran kannattaa ympärilleen katsoa, että ei jää aivan yksin. Silloin selviytyminen on äärimmäisen vaikeaa. 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?