Mafiaryhmä

Rivit rakoilevat
23.08.2006 23:39

Sensuuri
11.08.2006 21:51

YT-viikko on joka viikko
01.08.2006 16:54

Olemassaolon tarkoitus
24.07.2006 07:40

Ehdoton hiljaisuus
18.07.2006 13:13

Brändien taistelu
12.07.2006 13:58

Voiman pimeä puoli
07.07.2006 12:42

Oman edun tavoittelua
07.07.2006 01:48

Jatkuvaa riitelyä
30.06.2006 11:18

Poliittista populismia
25.06.2006 23:47

Ensivaikutelma
21.06.2006 23:22

 
Olemassaolon tarkoitus
24.07.2006 07:40 (Päivitetty: 23.08. 23:46)


Ryhmän valtakunnallisten osastojen olemassaolon tarkoitus on tehdä kiusaa muille. Erityisesti kilpailijoille ja omille työntekijöille. Näiden olemassaolon ainoa - siis ainoa - tarkoitus oli ja on edelleen toimia yhteistyöelimenä, jonka kautta Ryhmään kuuluvat paikallisosasto pystyvät tekemään yhteistyötä.

Ryhmän paikallisosastoja voisi vertailla kilpaileviin moottoripyöräjengeihin tai eri mafiasukuihin. Ne taistelevat omasta elintilastaan rajatulla alueella, käyttäen taistelussa apunaan uhkailua, väkivaltaa, rahaa ja valtaa.

Jotta paikallisosastot pystyisivät keskustelemaan keskenään, niiden johtajat perustavat jatkuvasti uusia yhteistyön muotoja valtakunnallisten osastojen muodossa. Kunkin valtakunnallisen osaston tehtävänä on tarjota yhteistyötä ja palveluita osaston omistaville paikallisosastoille. Siinä sivussa miellytetään eli huijataan muita paikallisosastoja vain nimellisesti sen verran, että ne syövät kulloisenkin pullataikinan joka niille syötetään.

Yhteistyökumppanin ja asiakkaan vedättäminen

Oikeastaan voisi sanoa ku.....minen, mutta käytetään nyt hienostuneemmin vain termiä vedättäminen. Siitä on kyse kaikkien paikalliosastojen ja useimpien valtakunnallisten osastojen toiminnassa. Toiminta on alusta loppuun asti laskelmoitua vedättämistä, jonka tarkoituksena on kerätä häikäilemättömästi rahaa kaikkialta, josta sitä voi kerätä ja tulouttaa sitä paikallisosastojen omistajille.

Vedättämisessä pisimmälle on menty matkaviestinnän 1G-toiminnassa, jota toteuttavien osastojen tulos on tarkoituksellisesti painettu vahvasti miinusmerkkiseksi. Tällä tavalla vahvimmat ja härskeimmät paikallisosastot pystyvät vedättämään rahaa niin hyväuskoisilta ja hölmöiltä asiakkailta, kuin muilta paikallisosastoiltakin. Eihän mikään toiminta voi ikuisesti olla tappiollista, jos sitä ei samaan aikaa rahoiteta jostain ulkopuolelta.

Toinen Ryhmässä käytetty tarkoitus vedätykselle tappiollisella (tai voitollisella) toiminnalla on kiinnittää muiden "yhteistyökumppaneiden" eli Ryhmän paikallisosastojen mielenkiinto ja resurssit epäolleelliseen. Samaan aikaan tehdään itse toisaalta toimia muiden hyväksikäyttämiseksi tai merkittävän etulyöntiaseman saamiseksi muihin.

Ryhmän sisällä tällainen on normaalia toimintaa ja luo ryhmän jäsenten kesken tietynlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Iloluontoista rehentelyä

Ryhmän paikallisosastojen johtajat kokoontuvat määräajoin rehentelemään saavutuksilla ja kilpailevat keskenään parhaista vedätyksistä. Tähänkin kokoontumiseen liittyy kuitenkin tietynlainen kilpaileminen siitä kuka vedättää toisia parhaiten tapaamisen aikataulun kanssa.

On tietysti itsestään selvää, että erityisesti raamattuvyöhykkeen isännät ottavat ilon irti päästessään Ryhmän vuosittaisiin koontumisiin. Silloin ei viinasta ja iloluontoisista naisista ole puutetta ja seuraavana päivänä kivistää niin ylä- kuin alapäätäkin. On sopiva olotila tehdä merkittäviä päätöksiä.

Olotilalla ei oikeasti ole merkitystä, sillä sovittua yksimielisyyttä ei kuitenkaan saavuteta, joten päätökset siirtyvät seuraavaan kokoontumiseen. Saadaanpahan taas yksi olemassaolon tarkoitus täytettyä ja aihe seuraavalle kokoontumiselle. Onkin taas aika tyhjentää lasi ja hieman hurvitella.

Tarkoitus hämärtyy?

Sitä mukaa kun paikallisosastojen johtoon ja omistajiin tarttuu aito kiinnostus tulevaisuutta kohtaan, alkaa myös Ryhmän olemassaolon tarkoitus rapistua. Osoituksena tästä on Ryhmän osattainen kahtiajakautuminen tämän talven aikana, kun osa paikallisosastoista on alkanut tehdä yhteistyötä Pahan ulkomaisen kilpailijan kanssa. 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?