Blogi: Internet
Elisa onnistui sensuroimaan Je.Org:in
19.05.2006 17:27

Saunaelisan alihankkija-asentaja onnistui siinä mihin moni on pyrkinyt eli sensuroimaan tämän sivuston, katkaisemalla sivuston ylläpitämisen kannalta tarpeelliset tietoliikenneyhteydet eilen klo 15:36. Noin 24 tuntia myöhemmin bitti taas kulkee.

Laajakaista-asiakkaan velvollisuudet yhteyden korjaamisen suhteen ovat aika kohtuuttomat. Arvaan ja tiedän, että minun tapaukseni oli varsin helppo, verrattuna moneen muuhun. Silti siitä aiheutui turhaa vaivaa ja kustannuksia minulle. Niiden korvaamisen kanssa on vähän niin ja näin, kun reklamointiin ja korvausten vaatimiseen menisi taas lisää aikaa ja syntyisi lisää kustannuksia.

Saunalahden vikailmoitusnumero oli tietysti varattu, joten auttanut kuin antaa puhelimen soittaa uudestaa ja uudestaan samaan numeroon. Onneksi ne edes osaavat tehdä sen automaattisesti. Lopulta numerosta vastattiin tai siis käytännössä pääsin jonoon, kuuntelemaan hissimusiikkia ja 10 sekunnin välein toistuvaa ilmoitusta siitä kuinka "kaikki palveluneuvojamme ovat tällä hetkellä varattuja" tai mitä termiä Saunalahti käyttikään vikailmoituksen asiakaspalvelijasta.

Reilut puoli tuntia hissimusiikkia aiheuttaa jo sellaisen keskittymiskyvyn herpaantumisen, että kun vastaus lopulta tulee, sitä ei enää edes odota. Alkuun kysytään tietty kaikki kategorisesti tyhmät kysymykset ADSL-modeemin merkistä ja mallista, ohjelmistoversiosta ja muusta vastaavasta, ihan kuin yhdeyden äkillinen katkeaminen olisikin johtunut juuri siitä, että modeemi muuttui epäyhteensopivaksi operaattorin keskustekniikan kanssa tai ohjelmiston käyttölisenssi olisi umpeutunut.

Asiakaspalvelija kysyi minulta, tiedänkö mitä Saunalahden verkossa parhaillaan tehdään. Olin vähän äimänä siitä, että miksi minun pitäisi se edes tietää. Eivätkö he itse tiedä. Totesin sitten, että kyllä tiedän Kilpailuviraston katsoneen minun asiakkaana hyötyvän siitä, että he myivät modernit keskustekniikkansa ja verkkonsa kilpailijalle ja yhteyteni siirrettiin muutama viikko sitten Elisan tekniikalle. Sen seurauksena yhteyskään ei ole enää 8M/1M.

Pienen hermojen kiristyksen jälkeen päästiin itse asiaan. Toki ensin vielä ihmeteltiin sitä että eli tämän yhteyden pitäisi edes toimia 8 megaisena kun etäisyyttää keskukseen on 3,3 km. Totesin, että hyvin on toiminut ja nyt piuhalta ei kuulu minkäänlaista signaalia, joka tuskin on siitä etäisyydestä kiinni. Pian kuitenkin todettiin että ei kuulu mitään piuhan toisessakaan päässä, joten ainoaksi arvaukseksi jää, että joku asentaja on käynyt kytkemässä yhteyden irti.

Alkoi muuten korpeamaan, eikä siihen auttanut yhtään se, että tällainen on kuulemma hyvin yleistä. Päinvastoin, nyt korpesi vielä enemmän. Eikö näillä asennushommilla ole mitään laatua. Nypitään vaan mitä sattuu piuhoja irti, välittämättä siitä kenen yhteydet katkeavat.

Ratkaisu oli sitten tehdä vikailmoitus eteenpäin ja korjaus tulisi arvioilta neljässä arkipäivässä. Yhteys siis toimisi ehkä jo ensi keskiviikkona. Hienoa. Siihen ei olekaan vikailmoituksen teosta kuin kuusi päivää. Siispä yllätys oli suuri, kun yhteys alkoi toimia tänään jossain vaiheessa ennen klo 16:ta.

Sensuuri oli siis kovin lyhyt ja rajoittin vain sivuston päivittämistä ;)

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?