Korkeapaineen roskapostikampanjat loukkaavat vastaanottajan yksityisyyttä
12.04.2006 01:39 (Päivitetty: 12.04. 11:54)

Korkeapaineen toteuttamissa roskapostikampanjoissa lähetetään myös HTML-muotoinen viesti, johon on linkitetty kuvatiedosto, jolla on yksilöllinen osoite. Tämän avulla selvitetään kuka on lukenut viestin. Toteutus loukkaa vakavasti yksityisyyttä ja tietosuojaa, sillä viestin vastaanottajalla ei ole mitään muuta mahdollisuutta suojautua kuin olla lukematta HTML-muotoisia viestejä. Tämä tosin on erittäin suositeltavaa muutenkin.

Greyn ja Abakon Pauligille toteuttama kampanja olikin siis vain lievä ja teoreettinen(?) yksityisyyden loukkaus, kun toisaalla jo loukataan yksityisyyttä täysillä.

Edelleen käytössä henkilörekisteri, josta ei voi poistaa tai tarkistaa omia tietojaan

Kampanjoissa on myös edelleen käytössä henkilörekisteri, johon talletettuja tietoja ei voi tarkistaa eikä poistaa. Kun kampanjaan ilmoittautunut henkilö lähettää viestin "kavereilleen", näiden sähköpostiosoitteet talletetaan kolmannen osapuolen tietojärjestelmään toisessa EU-maassa eli Saksassa. Järjestelmän kautta on mahdollista nähdä ainakin onko viesti luettu, onko osoitteeseen lähetetty viestejä jo aikaisemmin, onko "kaveri" ilmoittanut ettei kiinnosta vai onko hän kiinnostunut kampanjasta lähetetyn viestin perusteella. Missään ei kuitenkaan mainita tällaisesta, eikä mainosviestin vastaanottaja ole antanut tällaiseen suostumusta.

Lisätietoja:

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?