Greyn Pauligille toteuttama roskapostikampanja
12.04.2006 00:35

Koska näitä Kerro kaverille -kampanjoita on ilmeisesti satoja, ellei jopa tuhansia, ei niistä kaikista kannata kirjoittaa omaa juttua, vaan tyydyn lähinnä listaamaan ne. Poikkeuksen tekee kuitenkin tämä Greyn ja Abakon toteuttama roskapostikampanja, joka loukkaa jo viestin saajan yksityisyyttä.


Ylläoleva on kuva viestistä, joka "kaverille" lähetetään Pauligin roskapostikampanjasta. Periaatteessa normaal HTML-muotoinen sähköpostiviesti, joka itselläni jäi alkuperäisesti roskapostisuodattimeen, eikä vähiten siitä syystä että se on HTML-muotoinen.

Viesti ei itsessään sisällä siihen linkitettyjä kuvia, vaan ne haetaan kampanjan käyttämältä Pauligin palvelimelta. Tähän liittyy kuitenkin uhka yksityisyydelle, sillä kuvat tarjoava palvelin voi tallettaa jokaisesta sähköpostiviestin luvusta tunnistetiedot ja yhdistää niitä muihin aiemmin kerättyihin tai myöhemmin kerättäviin tunnistetietoihin. En väitä, enkä pysty osoittamaan, että näin tehtäisiin, mutta en myöskään voi osoittaa ettei näin tehtäisi. Se on siis teoriassa mahdollista.

Viestiin ei ole piilotetty mitään sellaista, joka mahdollistaisi tietyn sähköpostiviestin ja sen lukemisen yhdistämisen toisiinsa. Teknisesti tämä olisi kuitenkin mahdollista, eikä viestin avaaja voi sitä käytännössä havaita.

Sen lisäksi, että kyse on roskapostista, on kyse myös arveluttavasta yksityisyyden loukkauksesta. Asiaa ei edes lievennä se tosiasia, että esimerkiksi Outlook Express ei näytä viestiin liitettyjä kuvia ulkoistelta palvelimelta ilman lupaa ja varoittaa yksityisyyteen liittyvistä ongelmista. Tämä ominaisuus toimii vain Windows XP:ssä, jossa on SP2, eikä käyttäjä välitä varoituksista, joita ei itse ymmärrä.

Paulig, Grey ja Abako ansaitsevat palautetta asiasta:

  1. Paulig Oy, toimitusjohtaja Rauno Paajanen (rauno.paajanen@paulig.fi)
  2. Oy Gustav Paulig Ab, toimitusjohtaja Pekka Pirinen (pekka.pirinen@paulig.fi)
  3. Grek Direct & Digital, toimitusjohtaja Pia Siukosaari (pia.siukosaari@greydirect.fi)
  4. Abako Oy, myynti- ja partneriyhteistyö Visa-Matti Leinikki (visa-matti.leinikki@abako.fi)
  5. 10 tuntemaasi kansanedustajaa
  6. kuluttajaviraston ylijohtaja ja kuluttaja-asiamies Marita Wilska (marita.wilska@kuluttajavirasto.fi)
  7. tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio (reijo.aarnio@om.fi)

Muiden mainittujen tahojen informointi voi myös olla aiheellista. Älkäämme kuitenkaan syyllistykö roskapostitukseen.

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?