Blogi: Sensuuri
"Räjähteiden laitonta valmistusta koskevan tiedon saatavuuden ja laadun heikentäminen"
12.09.2008 19:37

Pakko rikkoa pitkä hiljaisuus.

Etsin tietoa nitrometaanin käsittelyyn, varastoimiseen ja kuljettamiseen liittyvistä säädöksistä ja vastaan tuli EU:n komission tiedonanto räjähdeturvallisuuden parantamisesta, josta löytyi mielenkiintoinen kohta Internet-sensuurista:

Internetin käyttöä pomminrakennustiedon levittämiseen on syytä tarkastella perusteellisesti. Toisaalta Internet tarjoaa valtavan määrän kaikille hyödyllistä tietoa, toisaalta sitä voidaan käyttää väärin sellaisen tiedon levittämiseen, jota voidaan käyttää pahantahtoisesti. On tarpeen torjua pomminrakennustiedon ja -materiaalien laitonta levittämistä Internetin kautta kunnioittaen kuitenkin kaikilta osin lehdistönvapautta, sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta. Olisi harkittava yhteisiä rikosoikeudellisia vähimmäisseuraamuksia pomminrakennuskokemuksen levittämisestä Internetissä. Komissio käsittelee aihetta tarkistaessaan puitepäätöstä terrorismin torjumisesta.

Ei tämä nyt hirveästi vaikuta räjähdeturvallisuuden parantamiselta, mutta ilmeisen selväksi on tullut, että Internet uhkaa poliittisen- ja virkamieseliitin olemassaoloa ja kansalaisten Internetin käyttöä tulisi rajoittaa kaikissa mahdollisissa asiayhteyksissä.

Tuli vaan mieleen, että jos julkaisen perusteellisen dokumentin siitä miten pommi toimii, niin helposti tätä dokumentti toimii myös pomminrakennusohjeena. Mistä lähtien tällaisen dokumentin julkaiseminen on ollut laitointa.

Pommeja voidaan tehdä hyvin tavallisista materiaaleista, joita saa esim. rauta- ja maatalouskaupoista. Myös huoltoasemilla myydään aineita, jotka soveltuvat rakennettaan pommin osiksi. Tämän kertominen on varmaan laitonta ja tämä kirjoitukseni pitää sensuroida.

No eihän tässä jutussa ole mitään uutta, sillä tästähän kukkahattupoliitikot ja tädit ovat puhuneet jo kauan. Tämä vastaantullut dokumentti vaan oli konkreettisin näkemäni todiste siitä että tässäkin asiassa Internetiä halutaan sensuroida.

Mitä tarkoittaa "Olisi harkittava yhteisiä rikosoikeudellisia vähimmäisseuraamuksia pomminrakennuskokemuksen levittämisestä Internetissä"? Tarkoittaako se sitä, että jos kerron rakentaneeni pommin ja millaisia kokemuksia minulla on siitä, niin olen syyllistynyt johonkin laittomaan ja minua pitää rangaista siitä?

Se nitrometaani ei muuten liittynyt mitenkään laittomaan toimintaan, vaan polttomoottorillisiin rc-autoihin ja niiden polttoaineeseen. Supo ja KRP voivat siis istua takaisin tuolilleen ja töllistellä välillä jonkun muun kirjoituksia.

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?