Blogi: Sensuuri
Missä ne toisen sukupolven suodatukset viipyvät?
28.04.2008 09:24

KRP ja liikenne- ja viestintäministeriö julistivat kovasti uuden paremman toisen sukupolven suodatuksen autuutta ja parempaa osumatarkkuutta jo liki kaksi kuukautta sitten. Mitään ei ole tapahtunut, jos tapahtuneeksi ei lasketa Soneraa, joka hapuillen yrittää toteuttaa sensuuria.

Soneran toteutuksessa on yksi hieno asia. Koska se on toteutettu vapaaehtoisesti käytössä olevalla proxylla, sen voi kuluttaja kytkeä itse päälle tai pois. Hienous loppuukin sitten siihen. Mitään ohjeita tämän tekemiseen ei tietenkään ole, joskin maksullinen asiakaspalvelu kyllä opastaa tarvittaessa. Vapaaehtoisuus on siis kovin salaista. Toteutus on edelleen verkkotunnustasolla, eli sensuroiduksi tulee kaikkea muutakin kuin se mikä oli tarkoitus sensuroida.

Henkinen väsymys tämän aiheen osalta on vielä kovasti päällä, mutta silti tuntuu että pitäisi jaksaa. Pitäisi jaksaa jatkaa taistelua, sillä mikään ei ole sensuurissa muuttunut ja tyhjät puheetkin ovat vaimenneet. Vain "lastensuojelujärjestöt" jaksavat jatkaa julkista mustamaalauskampanjaansa ja propagandan levittämistä siitä kuinka Internet on paha ja kuinka se pitäisi sensuroida.

Olin kuuntelemassa koululaisten vanhemmille tarkoitettua tilaisuutta, jossa Pelan aktiiviksi tunnustautunut poliisi oli puhumassa Internetin vaaroista yhdessä MLL:n kukkahatun kanssa. Esityksen perusteella Internet on täynnä pedofiilejä, eikä siellä pidä lainkaan mennä tuntemattomille sivustoille, eikä keskustella tuntemattomien ihmisten kanssa. Kyselin (tyhmiä) miten Internetissä voi tunnistaa tutun ja pitkän väittelyn jälkeen tämä poliisi sitten sanoi, että ei mitenkään. Tästä pitää varmaan vetää se johtopäätös, että kenenkään kanssa ei saa keskustella, jos ei keskustelijaa pysty tunnistamaan. Jos jaksaisin, niin alkaisin itse kiertää kertomassa kuinka Internet on turvallinen, eikä sitä tarvitse pelätä.

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?