Blogi: Politiikka
Yhdysvalloille talouspakotteita ja matkustusrajoitteita
08.06.2006 22:27

Sain idean tähän blogin aihetta mahdollisimman paljon sivuavaan kirjoitukseen luettuani Helsingin Sanomien juttua Yhdysvaltain ulkoministeriön ihmiskaupparaportista. Mieleen tuli heidän vast'ikään julkistama ihmisoikeusraportti, jonka julkaiseminen on mielestäni suorastaan irvokasta sellaiselta maalta kuin Yhdysvallat.

Raportista toiseen ja vuodesta toiseen ihmettelen miten Yhdysvallat kehtaa arvostella mitään maata ihmisoikeuksista, ihmiskaupasta tai muusta ihmisarvoon liittyvästä asiasta. Maa joka itse sortaa ihmisoikeuksia ja jopa kiistää joidenkin ihmisten osalta heillä sellaisia edes olevankaan, on arvostelemassa muiden toimintaa tai toimimattomuutta. Maa jossa ihmisoikeuksien polkemista johdetaan tasavallan korkeimmalta mahdolliselta tasolta, presidentin toimesta.

Toki arvostelunvaraa saattaa ollakin, mutta valtion ei myöskään pidä puuttua kaikkeen, eikä se välttämättä ole Suomen vika valtiona, jos ulkomaiset toimijat tulevat ja kuskaavat oman maansa kansalaisia Suomeen riistettäväksi. Toisaalta tämä riistäminen on suhteellista ja suoranaista orjuutta Suomessa tuskin esiintyy, missään muodossa.

Jos oikeasti haluttaisiin parantaa ihmisoikeuksia, niin olisi varmaankin syytä aloittaa tästä maailman suurimmasta roistovaltiosta, joka myös suurvallaksi itseään tituleeraa. Yhdysvallat on se, jolle pitäisi asettaa talouspakotteita ja jonka kansalaisille pitäisi asettaa matkustusrajoitteita. Maa jonka ulkomaiset varat tulisi asettaa takavarikkoon tai takavarikoida pysyvästi. Onhan ne merkittävältä osin hankittu polkemalla ja uhkaamalla muiden maiden kansalaisten perusoikeuksia, kuten ihmisoikeuksia. Toimet voisivat aiheuttaa seurauksia myös muulle maailmalle, mutta väitän, että Yhdysvallat olisi se suurin kärsijä. Tällä kertaa oikeutetusti, ainakin heidän omilla mittareillaan mitattuna.

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?