Liikenne
 
Blogi: Liikenne
Lakkautetaan lentoliikenne kokonaan
11.08.2006 21:51

Britit keksivät enemmän tai vähemmän kuvitteellisen uhkatekijän ja pidättivät sen varjolla yli kaksi kymmentä "terroristia", joiden luultavasti suurin "rikos" oli islamilainen uskonto. Tai mistä minä tiedän, mikä viranomaisten tiedotuksesta ja siihen perustuvasta uutisoinnista on totta ja mikä viranomaisen keksimää pelottelutarinaa. Joka tapauksessa britit kielsivät käsimatkatavarat lentokoneista lähes kokonaan.

Tähän asti olen voinut yhden tai kahden päivän matkoilla kulkea kannettava tietokone ohuessa laukussa, yhdessä tarpeellisten kaapeleiden ja korttien sekä kameran kanssa. Lisäksi taskussa on ollut puhelin, lompakko, avaimet, passi ja matkaliput. Syyskuun yhdenteentoista 2001 asti varustukseen kuului aina myös monitoimityökalu, mutta tunnetuista syistä se piti pudottaa pois matkasta. Ilmankin on selvitty, joskin välillä olisi tarvittu.

Tämä matkavarustukseni on yleensä kovin kevyt ja kevyesti pakattu, jotta sen kanssa pääsee sujuvasti liikkumaan. Tästä syystä se ei myöskään sovellu laitettavaksi ruumaan. Varusteet eivät selviäisi siitä ehjänä näin pakattuna.

Lentoliikenne on kuuluisa siitä, että toisinaan ruumaan menneet matkatavarat päätyvät väärään koneeseen tai jäävät lentokentälle, syystä tai toisesta. Jos jopa katoavat kokonaan. Tästä syystä on aina ohjeistettu, että kannattaa pakata käsimatkatavaroihin sen verran, että pärjää päivän tai kaksi, vaikka muut matkatavarat jäisivät matkalle. No ei auta, jos käsimatkatavarat on kielletty.

(Liike)matkalaisella ei yksinkertaisesti ole varaa hukata tietokonetta ja puhelinta. Ilman niitä matka kääntyy tappioksi ja asioiden järjesteleminen on vaikeaa. Puhelimesta toki kannattaa ottaa SIM-kortti lompakkoon, vielä kun sitä ei ole kielletty, niin on edes liittymä jolla voi soittaa. Kohteesta voi sitten vuokrata tai ostaa edullisen puhelimen, voidakseen soittaa ne tällaisessa tilanteessa välttämättömät puhelut.

Ainakin itselläni tämä rajoittaa matkustamista entistä enemmän. Tappio ei ole yksin minun. Muiden noudattaessa samaa kaavaa, kärsijän osaan jäävät lentoyhtiöt, joiden tappiot vain syvenevät.

Miksi ei samantien kielletä koko lentoliikennettä? Kun lentomatkustamiselle asetetaan aina vain uusia rajoitteita, niin lopulta se loppuu kokonaan ja sama liikenne siirtyy maanteille ja vesille. Seurauksena on paluu 1800-luvulle, mitä tulee kulkemiseen.

Mietin, että mikä onkaan yleisimmin käytetty terroriteon välinä, jota käytetään pommin tai vastaavan kuljettamiseen keskelle ihmisjoukkoa. Uutisia seuraamalla päädyin siihen, että se on auto, joskin jalankulku tulee hyvänä kakkosena. Näin ollen yksityisautoilu pitäisi kieltää kokonaan, terrorismia tukevana liikkumismuotona ja jalankulkuakin tulisi huomattavasti rajoittaa.

Vaihtoehtoisesti voitaisiin toki ottaa myös yksityisautoihin ja moottoripyöriin käyttöön turvatarkastukset, mutta erityisesti niitä tarvittaisiin kaikessa julkisessa liikenteessä. Linja-autoissa, junissa, takseissa ja laivoissa, jopa veneissä.

Toinen vaihtoehto on ymmärtää, että länsimainen vapaus ja jatkuvasti tehostuvat turvatarkastukset ja rajoitukset ovat toisensa poissulkevia asioita. Ne vain eivät mahdu samaan yhteiskuntaan.

Näitä asioita miettiessä on voi katsella asiaan osuvan videopätkän.

Mitäpä jos kiellettäisiin ne lompakot ja avaimetkin. Eihän niistä tiedä mitä materiaaleja niissä on. Ehkä vaatteetkin pitäisi kieltää. Mikä muuten estää sen ruumassa olevan pommin räjäyttämisen vaikka kemiallisella ajastimella. Kiva muuten hukata autonkin avaimet sen matkalaukun mukana, ettei pääse edes kotimaan lentokentältä kotiin. Nehän pitää pakata ruumaan, kun niissä on elektroniikkaa.

Lähdenpä ostamaan vanhaa Ladaa...

 

Copyright © 2008 Je.Org — Do you want to buy this domain name?